Marea mea dragoste a fost studierea comportamentelor oamenilor.

Numele meu este Ramona Cristina Bercan. Sunt o femeie implinita si fericita. Sunt casatorita si sunt mama a trei copii extraordinari, Marc in varsta de 12 ani, Victor in varsta de 7 ani si Elena in varsta de 2 ani.
Am urmat Facultatea de Drept si am sustinut examenul de admitere in Barou profesand ca si avocat 15 ani.

Marea mea dragoste a fost studierea comportamentelor oamenilor. Inca din liceu mi-am dorit sa studiez Facultatea de Psihologie insa am mers intr-o alta directie urmand Facultatea de Drept. Profesia de avocat este o profesie extraordinara care iti ofera multe satisfactii, insa dragostea mea fata de psihologie nu am neglijat-o. Chiar daca profesam ca avocat, in urma cu 12 ani am inceput sa particip la diferite cursuri si conferinte de dezvoltare personala. A fost un drum frumos care ma facea atat de fericita ca in cele din urma am imbratisat acesta profesie. Am lucrat cu oameni de elita atat din Romania cat si din afara tarii. Am incercat sa imi desavarsesc cunostintele participand la conferinte interne si internationale. Aceasta profesie m-a ajutat sa ma desavarsesc ca om. Am inteles cat este de important drumul spre rezultat si cat este de placut sa savurezi fiecare pas pe care il faci in fiecari zi inspre obiectivele tale.
A fost un drum presarat cu multe provocari, a fost un drum care mi-a aratat calea inspre fericire si care m-a invatat ca NOI AVEM VIATA PE CARE NE-O CREEM.

Am fost inconjurata de oameni cu o situatie materiala foarte buna care erau suparati, furiosi si plini de frustrari desi aparent aveau ce multi doar visau.
Am vazut oameni simpli care erau veseli si fericiti.
Am intalnit oameni cu functii importante si cu o educatie aleasa care erau depresivi si nefericiti si oameni simpli de la tara care emanau bucurie si bunatate prin fiecare por.
Am intalnit oameni cu o cariera extrordinara in timp ce viata familiala era pe butuci.
Am intalnit fete frumoase si educate care isi urau corpul si viata .
Am cunoscut o doamna care era nevazatoare complet si era extrem de fericita si multumita cu viata ei. Emana pofta de viata si bucurie in ciuda handicapului pe care il avea, era independenta in multe activitati.
Am vazut familii care se intelegeau foarte bine iar visul lor de a deveni parinti s-a transformat in cosmar, neputand convietui impreuna ca parinti.
Am avut placerea sa vad oameni echilibrati cu o cariera extraordinara si foarte echilibrati si in familie.
Mi-am pus intrebari si am gasit raspunsuri.
Intotdeauna mi-a placut sa studiez oamenii, comportamentele lor, eram curioasa de ce cu unii oameni nu te mai saturi sa vorbesti iar cu altii nu stii cum sa termini mai repede conversatia. Mi-a placut vorba aceea: UNII OAMENI LUMINEAZA O INCAPERE ATUNCI CAND INTRA IAR ALTII ATUNCI CAND PLEACA.
Proiectele mele sunt rezultatul provocarilor pe care le-am avut.
Am crescut foarte mult ca personalitate in ultimii ani si am vrut ca sa impartasesc cunostintele mele si altor persoane.
Cred ca atunci cand pasiunea se imbina cu munca iese ceva extraordinar.
Mi-am slefuit personalitea si mi-am dat seama cat este de important sa pastrezi un echilibru in viata, sa fii flexibil si adaptabil.
Cred cu desavarsire ca luxul suprem este atunci cand iti traiesti viata asa cum iti doresti.