TERMENI SI CONDITII

BALANCED BY RB S.R.L.

Subscrisa, BALANCED BY RB S.R.L., cu sediul in Cluj-Napoca, str. G-ral Traian Mosoiu, nr. 65, ap. 2, jud. Cluj, inmatriculata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Cluj sub nr. J12/4908/2021, avand CUI: 45068928, avand cont bancar RO93BTRLRONCRT0CE9190701,  deschis la Banca Transilvania , denumita in continuare „Balanced by RB”;

Prezentul document stabileste termenii si conditiile de utilizare a site-ului: https://balanced-by-ramona-bercan.ro/ , denumit in continuare „Platforma”.

 1. DEFINITII
 2. Clienti – persoanele fizice care achizitioneaza Produse de la Balanced by RB prin intermediul Platformei puse la dispozitie de Balanced by RB;
 3. Comanda – inseamna o comanda plasata de un Client prin intermediul Platformei, cu privire la unul sau mai multe Produse;
 4. Listare – presupune afisarea Produselor pe Platforma astfel incat Clientii sa poata efectua comenzi cu privire la Produsele puse la dispozitie de Balanced by RB;
 5. Platforma – consta in pagina web https://balanced-by-ramona-bercan.ro/, apartinand Balanced by RB;
 6. Produse – webminarii, cursuri, tricouri, agende si orice alte produse personalizate sau nepersonalizate, vandute de Balanced by RB prin intermediul Platformei;
 7. Informatii Confidentiale – reprezinta orice informatii sau documente in legatura cu Partile si/sau activitatea acestora, date tehnice, date financiare, know-how, incluzand, dar fara sa se limiteze la acestea, Informatii legate de: cercetare, planuri, produse, servicii, clienti, piete, software, dezvoltare, prognoze, previziuni, design, schite, desene, marketing sau orice alte informatii cu valoare comerciala care vor fi divulgate pe parcursul desfasurarii relatiilor contractuale;
 8. Politica de confidentialitate – inseamna documentul care stabileste regulile cu privire la protectia datelor cu caracter personal, in conformitate cu care sunt prelucrate datele dumneavoastra.
 1. OBIECT
  • Scopul principal al Balanced by RB este sa ofere Clientilor sai servicii de coaching si sa comercializeze prin intermediul Platformei Produse avand legatura cu serviciile de coaching prestate.
  • Accesul in vederea efectuarii unei comenzi este permis oricarui Client, astfel cum este acesta definit in sectiunea introductiva a Termenilor si Conditiilor de utilizare a platformei Balanced by RB. Clientii pot comanda Produsele regasite pe Platforma dupa ce accepta Termenii si Conditiile Balanced by RB si dupa ce isi creeaza un cont de client pe Platforma.
  • Livrarea Produselor este realizata de terti independenti cu care Balanced by RB a incheiat Contracte de prestari servicii si care nu sunt in raporturi de munca cu Balanced by RB. Balanced by RB  nu presteaza servicii de transport prin intermediul angajatilor proprii.
 1. CALITATEA DE CLIENT
  • Platforma poate fi utilizata, in calitate de Client, doar de persoanele fizice si persoanele juridica care si-au creat un cont pe Platforma, completand toate informatiile necesare in acest sens si si-au exprimat consimtamantul cu privire la Termenii si Conditiile Balanced by RB. De asemenea, pentru a se putea inregistra pe Platforma, Clientii trebuie sa fie de acord cu Politica de confidentialitate.
  • Accesul si utilizarea Platformei este conditionata de acceptarea Termenilor si conditiilor. Clientii sunt sfatuiti sa citeasca Termenii si conditiile Balanced by RB inainte de a-si crea un cont.
  • Clientii garanteaza ca toate informatiile furnizate pentru crearea contului sunt adevarate, corecte si complete. Totodata, Clientii se obliga sa-si actualizeze detaliile personale, daca intervin modificari.
  • Balanced by RB isi rezerva dreptul de a suspenda sau de a bloca accesul Clientilor daca: (i) nu respecta termenii si conditiile; (ii) utilizeaza in mod necorespunzator sau cu rea-credinta Platforma; (iii) daca au un limbaj sau o conduita neadecvata sau pentru orice alt motiv justificat.

 

 1. COMANDA
  • Orice Client poate utiliza Platforma pentru plasarea unei comenzi.
  • Imaginile si/sau videoclipurile publicate pe Platforma au titlu de prezentare. Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor disponibile pe Platforma nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Balanced by RB, astfel ca Balanced by RB nu garanteaza Clientului faptul ca produsele comandate vor avea intotdeauna caracteristicile scontate de Client.
  • Produsele afisate pe Platforma nu reprezinta o oferta irevocabila din partea Balanced by RB . Contractul dintre Client si Partener se considera incheiat la momentul acceptarii comenzii plasate de Client.
  • Clientul initiaza o comanda prin adaugarea produselor dorite in cosul virtual de cumparaturi. Adaugarea unui produs in cosul de cumparaturi nu ii garanteaza Clientului rezervarea produsului sau disponibilitatea in stoc a produsului respectiv.
  • Clientul isi manifesta decizia de a plasa Comanda prin validarea cosului de cumparaturi si completarea campurilor necesare in formularul digital de Comanda.
  • Prin plasarea unei Comenzi prin intermediul Platformei, Clientul este obligat sa ia act si sa accepte termenii si conditiile de fata. Plasarea unei Comenzi nu reprezinta Contract.
  • Prin plasarea Comenzii, Clientul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii. Balanced by RB este exonerata de orice raspundere pentru orice incident sau prejudiciu ce ar putea interveni ca urmare a informatiilor eronate si/sau incomplete furnizate de catre Client la momentul plasarii Comenzii.
  • Prin plasarea unei Comenzi, Clientul consimte sa fie contactat de Balanced by RB prin corespondenta electronica sau telefonic in legatura cu Comanda.
  • Notificarile, corespondenta electronica sau comunicarile telefonice transmise de Balanced by RB Clientului subsecvent plasarii unei Comenzi au strict rol informativ si nu reprezinta o confirmare a Comenzii.
  • Balanced by RB are dreptul de a anula comanda Clientului daca exista orice impediment in validarea tranzactiei, in cazul platii online. De asemenea, acestia au dreptul de a anula comanda daca informatiile transmise de Client sunt invalide, incorecte sau incomplete.
 1. LIVRAREA
  • Balanced by RB livreaza produsele la adresa indicata de Client la momentul plasarii comenzii. Balanced by RB  livreaza exclusiv pe teritoriul geografic al Romaniei, in zonele indicate pe Platforma.
  • Livrarea produselor prin intermediul Platformei se realizeaza in urmatoarele modalitati, in functie de optiunea Clientului de la momentul plasarii Comenzii:
 • Livrare la domiciliu – operata de Balanced by RB, prin tertii independenti cu care a incheiat contracte de prestari servicii, la adresa indicata de catre Client la momentul plasarii comenzii, contracost, la un cost fix stabilit de catre Balanced by RB . Costurile de livrare vor fi achitate de Client;
 • Livrarea prin metoda electronica (in cazul webminarilor,cursurilor,programe online) – operata de Balanced by RB prin [x].
 • Ridicare personala.
  • Livrarea la domiciliu se va desfasura dupa cum urmeaza: dupa finalizarea Comenzii pe Platforma, Balanced by RB va pregati Comanda, in vederea livrarii acesteia la adresa indicata de Client. Balanced by RB  va livra comanda in scurt timp. Cu toate acestea timpul de livrarea poate varia in functie de timpul necesar pentru pregatirea Comenzii, conditiile de trafic, conditiile meteo, precum si orice alti factori obiectivi sau imprejurari neprevazute care nu pot fi controlate de Balanced by RB .
  • Prin acceptarea Termenilor si Conditiilor, Clientul accepta ca Balanced by RB nu este raspunzatoare in cazul oricarei pierderi, datorii, costuri, daune sau cheltuieli care decurg din livrarea cu intarziere.
  • Prin acceptarea Termenilor si Conditiilor, Clientul accepta ca pot exista locatii in care livrarea sa nu poata fi efectuata (de exemplu:cladiri cu acces restrictionat publicului larg, zone inaccesibile etc.) si isi manifesta in mod expres consimtamantul de a fi contactat de catre Balanced by RB /curieri prin una din metodele prevazute la art. 4.8. pentru aducerea la cunostinta a acestui aspect. In masura in care livrarea este imposibila, se va proceda la anularea respectivei Comenzi sau se va asigura livrarea la o adresa alternativa.
  • Prin acceptarea Termenilor si Conditiilor, Clientul isi manifesta in mod expres consimtamantul de a fi contactat de catre Balanced by RB /curieri, in cazul in care acestia nu gasesc adresa de livrare a Clientului.

 

 1. PLATA SI PRETUL
  • Pretul Produselor este exprimat pe Platforma in moneda nationala Leu (RON), insa nu include si costurile de livrare. Costul de livrare va fi afisat la momentul plasarii comenzii.
  • Clientul isi asuma plata pretului afisat pe Pagina individuala la data plasarii Comenzii, indiferent de fluctuatiile pozitive sau negative de pret ce pot surveni subsecvent plasarii Comenzii.
  • Pretul poate fi achitat de Client in avans, la momentul plasarii Comenzii, prin card bancar sau prin ordin de plata. In cazul platilor prin card bancar, pretul este considerat achitat la momentul la care Clientul primeste o confirmare scrisa a platii din partea operatorului platii. In cazul platilor prin ordin de plata, pretul este considerat achitat la momentul creditarii contului bancar al Balanced by RB cu contravaloarea pretului Comenzii.
  • Clientul suporta toate costurile si spezele asociate platii pretului, pretinse de banca sa si/sau de emitentul cardului bancar pe care il utilizeaza pentru plata, inclusiv, dar fara a se limita la: comisioane de plata sau conversie valutara, costuri de creditare, diferente de curs valutar, risc valutar si alte asemenea.
  • Balanced by RB nu stocheaza datele de card bancar utilizate de Client pentru plata unei Comenzi. Aceste date sunt prelucrate si pot fi stocate exclusiv de institutiile bancare/operatorii de plati care gestioneaza plata.
  • Pretul poate fi achitat de Client la Livrare, in sistem de ramburs. In cazul platilor la Livrare, pretul este considerat achitat la momentul la care Clientul primeste de la Balanced by RB, prin tertii independenti cu care colaboreaza, documentul care atesta remiterea pretului de catre Client.
  • In situatia in care este necesara operarea unei restituiri de pret, aceasta se realizeaza de Balanced by RB in termen de 14 zile lucratoare de la confirmarea indeplinirii conditiilor de restituire. Pentru platile cu card bancar, restituirea se va opera prioritar pe cardul cu care a fost executata plata. Pentru platile in sistem de ramburs, precum si atunci cand Clientul ofera Balanced by RB  instructiuni in acest sens, restituirea se poate opera in contul bancar indicat de Client, deschis la o banca din Romania. Restituirea pretului de catre Balanced by RB  este conditionata de restituirea pretului incasat de Partener.
  • Costurile privind ambalarea Produselor vor fi suportate de Balanced by RB.
 1. LIVRAREA PARTIALA SAU NECONFORMA
  • In cazul in care Produsele comandate de Client nu se mai regasesc in stoc, Clientul are posibilitatea de a renunta in integralitate la comanda, de a inlocui Produsele epuizate cu alte Produse sau de a anula doar partial comanda, cu privire la Produsele epuizate din stoc.
  • Daca vreunul dintre Produsele comandate nu se mai regaseste in stoc, un reprezentant al Balanced by RB il va contacta pe Client si ii va propune variantele descrise anterior.
  • Daca totusi Clientul nu poate fi contactat telefonic, iar reprezentantul Balanced by RB a incercat fara succes sa ia legatura cu Clientul, Balanced by RB  va anula partial comanda va livra doar Produsele aflate in stoc, pentru celelalte Produse va restitui Pretul achitat.
  • Daca Produsele comandate nu corespund cu cele livrate, Clientul poate opta intre a accepta Comanda sau de a refuza in intregime Comanda. In acest din urma caz Clientul va beneficia de restituirea pretului achitat.
  • Daca dupa preluarea Comenzii, Clientul constata neconformitati sau lipsuri, acesta poate transmite un e-mail la adresa office@balanced-by-ramona-bercan.ro.
  • In cazul Produselor neconforme Clientul poate opta intre returnarea produsului sau inlocuirea acestora. Daca inlocuirea presupune costuri suplimentare, acestea vor fi acoperite de Client.
  • Pentru verificarea situatiilor in care Produsele sunt neconforme sau lipsesc, Balanced by RB poate solicita Clientilor sa transmita poze, inregistrari video sau alte dovezi.

  

 1. RETURNAREA PRODUSELOR
  • Clientii au dreptul de a returna produsele comandate online (exceptie facand webminarile, conform art. 3 alin. 3 lit. l din OUG nr. 34/2014), fara a indica vreun motiv.
  • Conform art. 9 din OUG nr. 34/2014 dreptul de retragere poate fi exercitat in termen de 14 zile, calculat de la data primirii produsului achizitionat online, fara a fi necesara justificarea deciziei.
  • Daca isi vor exercita acest drept, Clientii vor informa Balanced by RB prin transmiterea in acest sens a unui email la adresa office@balanced-by-ramona-bercan.ro .
  • Cheltuielile de returnare vor fi in sarcina Clientului.
  • Contravaloarea Produselor returnate va fi rambursata de Balanced by RB prin modalitatea convenita cu Clientul.
 1. RASPUNDEREA
  • Prin crearea si utilizarea contului, Clientul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de cont si pentru gestionarea accesarii contului si este responsabil de activitatea derulata prin intermediul contului sau.
  • Prin crearea si/sau utilizarea contului, Clientul accepta in mod expres si neechivoc acceptarea Termenilor si Conditiilor Platformei, in ultima versiune actualizata, care este comunicata prin intermediul Platformei, la data crearii contului si/sau la data plasarii Comenzii.
  • Balanced by RB isi rezerva dreptul de a modifica si actualiza periodic Termenii si Conditiile Platformei, fara o notificare prealabila, pentru a reflecta orice modificari ale modului si conditiilor de functionare a Platformei sau orice alte modificari ale cerintelor legale. Documentul este opozabil Clientilor de la momentul afisarii pe Platforma. In cazul unei astfel de modificari, Balanced by RB  va afisa pe Platforma versiunea modificata a Termenilor si Conditiilor, iar Clientul declara ca va verifica periodic continutul acestora.
 1. DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALA
  • Toate drepturile de proprietate intelectuala in legatura cu Platforma, cu materialele audio ori audio-video publicate pe Platforma si/sau serviciile prestate si/sau produsele vandute de Balanced by RB, inclusiv, dar fara a se limita la drepturi de autori si marci inregistrate, vor ramane in proprietatea Balanced by RB .
  • Clientul nu are dreptul de a copia, distribui, folosi, modifica, altera sau utiliza continutul Platformei in alt scop decat cel pentru care Balanced by RB a pus la dispozitie Platforma.
  • Toate fotografiile si toate materialele realizate cu ocazia campaniilor de Marketing, sunt proprietatea Balanced by RB si nu vor putea fi utilizate de Clienti in scopuri comerciale.
 1. POLITICA DE COOKIES SI TEHNOLOGII SIMILARE
  • Platforma Balanced by RB foloseste cookie-uri proprii (first-party cookie), cat si cookie-uri de la terti (third-party cookies) pentru a oferi Clientilor o experienta de navigare superioara si servicii adaptate nevoilor specifice ale acestora.
  • Clientul poate sa elimine fisierele de tip cookies, accesand rubrica de setari din motorul de cautare folosit (browser).
  • Pentru mai multe detalii despre fisierele de tip cookies, cum sunt utilizate si la ce anume, Balanced by RB recomanda clientilor sa parcurga informatiile din sectiunea dedicata Politicii de cookie, disponibila accesand urmatorul link [x].
 1. FORTA MAJORA
  • Niciuna din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este cauzata de un eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul extern, imprevizibil, absolut invincibil si inevitabil.
  • Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, evenimentul de forta majora nu inceteaza, fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului.
 1. LEGEA APLICABILA
  • Orice raporturi juridice decurgand din utilizarea Platformei, a Contului, din plasarea comenzilor sau in legatura cu alte raporturi dintre Balanced by RB si Client, vor fi guvernate de legea romana.
  • Orice litigii decurgand din utilizarea Platformei, a Contului, din plasarea Comenzilor sau in legatura cu Contractele sau, in general, alte litigii dintre Balanced by RB si Client, vor fi de competenta instantelor judecatoresti din Romania.
 1. RECLAMATII
  • Utilizatorii Platformei pot solicita rezolvarea unor situatii considerate de catre acestia drept abateri de la conditiile legale sau contractuale de furnizare a produselor.
  • Balanced by RB acorda tot interesul in rezolvarea tuturor reclamatiilor intr-un termen rezonabil, de aceea in cazul in care Clientii doresc sa reclame un anume aspect care este in dezacord cu asteptarile lor, acestia se pot adresa direct echipei Balanced by RB la urmatoarea adresa de email: office@balanced-by-ramona-bercan.ro, specificand subiectul reclamat si detaliile referitoare la acesta, precum si datele de contact.
  • Termenul de raspuns este de maximum 15 zile lucratoare, calculat de la data receptionarii reclamatiei.

Alegand sa nu acceptati Termenii si Conditiile Generale vom fi in imposibilitatea de a va oferi serviciile noastre, deoarece intregul proces are la baza informatiile colectate de la dumneavoastra, fara de care nu se poate onora comanda dumneavoastra online.